30.9.11

Μέτρα;;; Καλέ τα φέρετρα κοστίζουν… Τι τον έχουμε τον Καιάδα;;;


(Συνέχεια από το προηγούμενο post)


Μου εξήγησε… Πως… πως…
Ουσιαστικά χρειαζόταν να ενημερωθώ από κοντά πως δεν είχανε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε, μας έδωσε μια λίστα με τα ΚΕΠΑ (αυτά που αντικατέστησαν τις Υγειονομικές επιτροπές) ώστε να βρούμε που ανήκουμε και να πάμε να μας εξηγήσουν εκεί. Κι αυτό δεν μπορούσε να το πει σε άλλον. Χρειαζόταν να παρουσιαστώ αυτοπροσώπως για ν’ αποδείξω τι; Ότι, δυστυχώς, βρίσκομαι ακόμα εν ζωή;
Ο θάνατος των αναπήρων είναι πιο οικονομικός. Η κυβέρνηση δεν τολμά ακόμα να το πει ευθέως, το προωθεί όμως προτείνοντας διάφορα μέτρα επιπλέον ταλαιπωρίας ευελπιστώντας να πετύχει την εξόντωση όσων περισσότερων μπορεί. Άλλωστε κάπου πήρε το μάτι μου ότι ανάμεσα στους άλλους στόχους της είναι και η μείωση των αναπήρων στη χώρα. Με ποιο τρόπο άραγε;;;
Πριν κάποιους μήνες περιμέναμε σε μια ουρά για να κλείσουμε εκείνο το ραντεβού με την επιτροπή στις 2 του Νοέμβρη στο κτίριο της Πειραιώς 181.
Τώρα στο ίδιο κτίριο, με τους ίδιους υπαλλήλους, αλλά σε μια υπηρεσία με διαφορετικό όνομα (πολύ της μόδας τα βαφτίσια κι οι μετονομασίες τα τελευταία χρόνια) και διαφορετικές, ακόμα πιο βάρβαρες διαδικασίες, θα μετοικήσουμε για ν’ αποκτήσουμε εκ νέου ραντεβού.
Ναι θα μετοικήσουμε, εφόσον το σύστημα έχει ως εξής:
Κάθε μέρα θα περνάνε γύρω στα 70 άτομα με κάθε είδους αναπηρίες, μόνο που για να προλάβεις να είσαι στους πρώτους 70 θα πρέπει να στηθείς απ’ έξω τουλάχιστον από τις 5:00 τα χαράματα, όπως μου εξήγησε (όχι μ’ αυτά τα λόγια) ο εκνευρισμένος και αγενής υπάλληλος με τον οποίο μίλησα στο τηλέφωνο, έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες. Κι όταν τόλμησα να ρωτήσω “Αυτή είναι η διαδικασία για τους αναπήρους;”, μου έκλεισε το τηλέφωνο στη μούρη.
Η Β. που με συνοδεύει σ’ ανάλογες περιπτώσεις ανέλαβε την περεταίρω επικοινωνία, μιας και τα δικά μου νεύρα κρόσσια είχαν διαπεράσει το κρανίο και προσπαθούσαν απεγνωσμένα να υποκαταστήσουν τις τρίχες που βρίσκονταν ήδη στο πάτωμα.
Πραγματικά αναρωτιέμαι: πώς βοηθάει όλη αυτή η διαδικασία στο ξεκαθάρισμα των αναπήρων-μαϊμού όπως, προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος;;;
Γιατί πρέπει να τιμωρούνται άνθρωποι, που ήδη πάσχουν και ταλαιπωρούνται, λες κι έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα;;;
Οι αναπήροι που περιμένουν να περάσουν από επιτροπή με το προηγούμενο σύστημα.
Όσο κι αν προσπαθώ να φανταστώ αυτή την ουρά στο πεζοδρόμιο κάτι μου λέει πως αυτή τη φορά η πραγματικότητα θα ξεπεράσει τη φαντασία μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: