6.10.11

Στην αυλή των θαυμάτων


Μια παύση μου ήταν απαραίτητη.
Δυο άτομα χρειάστηκε να κάνουν βάρδιες επί εικοσιτετραώρου βάσεως, γυρνώντας τη μανιβέλα, για να ξαναμπεί σε λειτουργία ο εγκέφαλός μου. Μετά μου πήρε κάτι παραπάνω για να ξαναστήσω στα πόδια του το χιούμορ μου, που είχε κουλουριαστεί στο κρεβάτι, και να ’μαι.



Βέβαια όλα αυτά είναι ανεξήγητα, εφόσον η ατμόσφαιρα στο ΚΕΠΑ ήταν ειδυλλιακή καθώς η αναζωογονητική πρωινή δροσούλα μας κρατούσε ξύπνιους στις πέντε τα ξημερώματα, είχαμε παρεούλα ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί περιμέναμε στην αυλή των θαυμάτων, ο καθένας για το δικό του ξεχωριστό θαύμα.
Γιατί κάτι τέτοιο λένε οι πληροφορίες μου. Ο κ.Ν. δίπλα μου περίμενε να ξαναφυτρώσει το πόδι του! Το μυστικό είχε διαρρεύσει: Εντός του κτιρίου της οδού Πειραιώς, στο 181, γίνονται θαύματα. Κι αν δεν γίνεις τελείως καλά σίγουρα καταφέρνεις να είσαι λιγότερο ανάπηρος!!!
Για να αξιωθείς όμως να συναντήσεις τις επιτροπές που κάνουν τα θαύματα χρειάζεται μια κάποια παραπάνω υπομονή και… ψυχραιμία.
Περνάνε 50-60 άτομα τη μέρα από τις επιτροπές προέγκρισης- συγνώμη τις επιτροπές των θαυμάτων. Από το τηλέφωνο μας είπαν 70, όταν μας επέτρεψαν να μπούμε στην είσοδο για να μην ξεπαγιάσουμε (γύρω στις 7:00) μας είπαν 60 κι όταν ανεβήκαμε στον όροφο (στις 8:00) ανακοινώθηκε πως μόνο 50 μπορούσαν να εξυπηρετηθούν!
Μπήκα στη επιτροπή, αλλά εννοείται πως δεν ξεμπέρδεψα, όπως άλλωστε κι οι περισσότεροι από τους συνοδοιπόρους εκείνης της μέρας γιατί πάντα θα βρίσκεται κάποιο “χαρτί” που είναι “αρκετά παλιό” (δεν είναι του τελευταίου τετραμήνου δηλαδή) και οι εξετάσεις πρέπει να επαναληφθούν ή θα λείπει κάποιο στοιχείο του γιατρού όπως το ΑΜΚΑ και βέβαια χρειάζεται να επανέλθεις ελπίζοντας ότι δεν θα βρεθεί νέο “κουσούρι” αυτή τη φορά στα “χαρτιά” σου.
Και κάπως έτσι ξεκινάνε τα θαύματα: Τις προάλλες το ΙΚΑ αρνήθηκε να εγκρίνει έναν αιματολογικό έλεγχο που το κόστος του σε εργαστήριο συμβεβλημένο ήταν 53.26€ και σήμερα ενέκρινε μια μαγνητική κόστους περίπου 300€ την οποία δεν επέβαλε κανένας ιατρικός λόγος αλλά μόνο η επιτροπή των ΚΕΠΑ που ήθελε πιο πρόσφατη!
Η συνέχεια στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας "Περιπέτειες στο δρόμο της εξαφάνισης του ΙΚΑ" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: